Sikeresen varrták vissza egy férfi fél kézfejét és három ujját a pécsi klinikán

0

Dr. Kromek Lóránd, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika osztályvezető főorvosa egy nyolcórás műtéttel varrta vissza annak az 54 éves férfibetegnek a kezét, aki 3 ujját, fél kézfejét veszítette el fadarabolás közben. A zalaegerszegi vasúti műszaki ellenőrt úgy érte baleset, hogy a jobb kezével belenyúlt a fadaraboló gépbe. Az Országos Mentőszolgálat a zalaegerszegi kórházból szállította a pécsi klinikára, ahol még aznap éjjel megoperálták – írja a PTE. 

Az operáció során – egy meghatározott séma alapján – stabilizálták a csontos elemeket, egyesítették az inakat, az ereket és az idegeket. A lágyrészek vérellátása szerencsére stabilnak bizonyult több nappal a sikeres operáció után is, így a beteget hazaengedhették.

Dr. Kromek Lóránd főorvos bizakodó a gyógyulást illetően, ami nagy türelmet igényel majd, mert hosszú rehabilitációra kell számítani. Sérülése súlyosságát és jelentőségét fokozza, hogy a beteg jobbkezes.

A sikeres műtét lebonyolításában Nagyházi Mónika főműtősnő, dr. Ayerh George balesetsebész szakorvos, Bogathy Zsolt műtőssegéd, dr. Csata Margit altatóorvos, és Mátyás Tamás aneszteziológus asszisztens segédkezett.

Az Univ TV riportja itt tekinthető meg:

Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com