A modern függőségek rabjai, a genomszerkesztés határtalan lehetőségei és fenyegető klímaváltozás a Magyar Tudomány Ünnepén

0

Miért lesz valaki alkohol- vagy éppen videojáték-függő? Visszafordíthatatlanul kibillen-e a földi klíma jelenlegi egyensúlyából? Hogyan vizsgálja az asztrokémia a csillagközi teret? Milyen világot hoznak a genomszerkesztés lehetőségei? Láthattuk-e előre a COVID-járványt? Ön milyen kérdést tenne fel? Várjuk a Magyar Tudomány Ünnepe előadásain a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében vagy a képernyők előtt, az MTA Youtube-csatornáján.

„Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” – a Magyar Tudomány Ünnepének idei mottója, nem véletlenül. A tudomány figyelmeztetett a COVID-19-járványra és arra, mi várhat még ránk. A tudósoknak köszönhetjük napjaink egyik legfontosabb tudományos módszerét, a genomszerkesztést, amely határtalan lehetőségek előtt nyitja meg az utat a gyógyításban, a növénynemesítésben vagy a kórokozók elleni küzdelemben. A tudomány ad eszközt a kezünkbe a klímaváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, a károk mérsékléséhez és az élhető globális környezet megteremtéséhez is. Többek közt a fenti témákat járja körül egy hónapon át a Magyar Tudomány Ünnepe idei rendezvénysorozata, amelyre ez évben ismét személyesen is várják az érdeklődőket.

A program kiemelt eseményei az MTA Székház Dísztermében este 18 órától kezdődő ismeretterjesztő előadások. A részvétel minden programon, előadáson ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt előzetes regisztrációra van szükség. Az előadások ezenfelül élőben is követhetők az MTA YouTube-csatornáján.

Kiemelt rendezvények – regisztráció a linkekre kattintva

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com