Pécsi orvosok az emlőrákról a Kossuth Rádióban

0

Október elseje az emlőrák elleni küzdelem világnapja. Az emlőrákot az Egészségügyi Világszervezet a nők leggyakoribb daganatos betegségeként tartja számon mind a fejlett, mind a fejlődő országokban. Előfordulása növekszik, a rosszabb halálozási mutatók oka a késői stádiumban való felismerés.

Az október minden évben az emlőrák elleni küzdelem jegyében, a betegségtudatosság növelését támogató munkával telik, ráirányítva a figyelmet a korai felismerés, a terápiás kezelés és a palliatív ellátás fontosságára. A kampány első napja október elseje, október harmadik hetét 2009 óta a ritkábban előforduló, férfi emlőrák elleni küzdelemnek szentelik.

Az emlődaganat tüneteiről, kezeléséről, a betegséggel kapcsolatos kutatásokról, és a legújabb tudományos eredményekről is beszélt a Kossuth Rádió Felfedező az egészségről című műsorában, szeptember 28-án dr. Szalai Gábor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Orvosi Képalkotó Intézetének klinikai főorvosa, az Emlődiagnosztikai Centrum vezetője, dr. Pavlovics Gábor főorvos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Sebészeti Klinikájának osztályvezetője, és dr. Kövér Erika, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja Onkoterápiás Intézetének főorvosa.

A műsor ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com