Krónikus lábszárfekély, sebkezelés, diabéteszes láb kezelése az izoláció idején

0

A jelenlegi járványhelyzetben sok nehézséggel kell szembenézniük a betegeknek. Sokan maradnak otthon, kérdéses a kötszer hozzájutás, problémás a házi beteg ápolás lehetősége. A sebgyógyítás napi problémájában tud segíteni a megfelelő folyadékfogyasztás, a láb pihentetése, pólyázása és a megfelelő sebgyógyító szerek alkalmazása.

Dr. Rozsos István érsebész, a Végtagmentő Applikácó megálmodója és megvalósítója szerint a megelőzés a legfontosabb tényező. A modern prevenció többszintű, hiszen a betegségek is többszintűek lehetnek. A lábszárfekély megelőzésénél is kétféle prevencióról beszélünk. Ha még nem alakult ki, de a betegség a sarkunkban van, akkor a betegség időbeni visszafordítása a cél. De nagyon fontos és súlypontozott terület a már meggyógyult lábszárfekélyes betegeknél a kiújulás megelőzése. A régi időkben a lábszárfekélyes betegek hozzászoktak ahhoz, hogy sebeik időnként kiújultak. A modern eszközökkel, a megfelelően alkalmazott terápiával ennek a ciklikusságnak a megszakítására lehetőségünk van. Ha a sebet begyógyítottuk, ne hagyjuk el azokat a tényezőket, amelyekkel elértük a sebgyógyulást. Nagyon sok támogató eszköz van. A gyógyszeres kezelés, a kompressziós harisnyák széles körben állnak rendelkezésünkre. A sebgyógyító gélekkel, PHMB, azaz magas fokú biztonságot adó antiszeptikus hatóanyagú készítményekkel a bőr a korábbihoz hasonló, szilárd, erős, rugalmas védelmet képes biztosítani a szervezetünknek. Az igazán eredményes gyógyítás Dr. Rozsos István szerint ott kezdődik, amikor ezeket az állapotokat teljes mértékben el tudjuk érni.

A gyógyászati segédeszközök segítségével esély van az izoláció ideje alatt is a gyógyulásnak. A Lavanid termékeket a házhoz viszik, így a betegeknek nem szükséges kimozdulniuk az otthonukból.

Milyen esetben ajánlott az alkalmazásuk?

  • akut, krónikus sebek, diabéteszes láb gyógyításánál
  • fertőzött, nekrotikus sebek kezelésénél
  • égési sebek esetén
  • felfekvések, fekélyek kialakulásánál
  • katéter átmosása, stoma ellátása során

A Lavanid oldat és gél időseknek és gyerekeknek is egyaránt adható. Használatával csökken a fájdalom, javul az életminőség, semlegesíti a szagokat, nem csíp, csökken a fájdalom és a felületfertőződés esélye. Használat után a sebben hagyható. A termék előnye, hogy alkalmazásával kevesebb lesz az antibiotikum használat, rövidül a terápiás idő.

A termék gyógyászati segédeszköz. Hatékony alkalmazásáról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze szakember véleményét. Magyarországi forgalmazója az IZINTA Kereskedelmi Kft. 1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. info@izinta.hu +36 1 392 2654 www.izinta.hu


Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com