Alvási apnoe szűrés márciusban kedvezményes ajánlattal a Praxis Dr. Zénó Klinikán

0

A Praxis Dr. Zénó Kaposvár Magánklinika az Alvás Világnapja kapcsán kedvezményes alvási apnoe szűrést biztosít páciensei számára. Márciusban a szűrés ára: 12 000 Ft helyett 2020 márciusában 10 000 Ft.

Szűrésre bejelentkezés online vagy a +36-20/244-2936 -os telefonszámon.

Miért olyan veszélyes betegség az alvási apnoe szindróma?

Az alvási apnoe, azaz alvási légzésszünet szindróma (OSAS -Obstructiv Sleep Apnoe Syndrome) sokkal gyakoribb probléma, mint gondolnánk. Típusos panasz, hogy az érintett nyugtalanul alszik, gyakran a hálótárs jelzi, hogy éjszaka több alakalommal, akár 5-10 másodpercig is elfelejt levegőt venni. Ezt követi a nappali álmosság, amikor gyakran ülve is elalszik a tévé előtt, de ez előfordulhat akár vezetés közben is.

Az alvási apnoe betegséget hangulatzavarok, depresszió, feledékenység, a koncentráló képesség csökkenése, korai demencia is kísérheti. Mindezek hátterében a kialvatlanság, a gyakori oxigén hiány és a fokozott vérsűrűség állhat.

Az éjszakai oxigénhiány jelentős stresszel jár, ami vérnyomás és vércukor emelkedést, ritmuszavarokat, akár hirtelen halált is okozhat. Súlyos esetben agykárosodás is létre jöhet.

Gyakori a reggeli fejfájás, éjszakai izzadás, a vérnyomás emelkedése, és a szívdobogásérzésre ébredés. Gyakran jelentkezik éjszakai köhögési roham, fulladás érzés, ami a reflux betegséggel téveszthető össze. A gyakori éjszakai vizelés sem biztos, hogy cukorbetegség, vagy prostata megnagyobbodás következménye. Bizonyos labor eltérések esetén, például emelkedett éjszakai, hajnali vércukor, magas koleszterin esetén szintén érdemes erre a kiváltó okra gondolni.

Diagnosztizálás

A jelentős betegszám miatt a szűrés a célszerű. A kiszűrt betegek további szelektálása után a diagnózist csak alvásszakértő (szomnológus) mondhatja ki.



Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com