Szorosabbra fűzzük – Az orosz gyógyturizmus jelentős erősítése a cél

0

A magyar-orosz egészségipari együttműködés megerősítéséről és a gyógyturizmus új lehetőségeinek feltárásáról tartottak konferenciát Harkányban. A tanácsokozás kiemelt témája a magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítése volt. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium szeretné elérni, hogy a magyarországi gyógyvizek bekerüljenek az orosz társadalombiztosítás által finanszírozott gyógyhelyek közé. A minisztérium mindezt arra alapozza, hogy a magyar turizmus az elmúlt években rendkívül dinamikusan fejlődött, bővülésének üteme éves átlagban megközelítette a 10 százalékot, amellyel „messze elhagyta” Európa többi országának turizmusát.

Az Oroszország elleni embargó miatt azonban érezhetően csökkent az onnan érkező turisták száma, amely az átmeneti visszaesés után ismét növekedésnek indult.

Magyarország évente több százezer orosz gyógyturistát tudna fogadni. Az orosz érdeklődés a balneológiai, reumatológiai rehabilitációs, fogászati és plasztikai sebészeti beavatkozások mellett a világon egyedülállónak számító Pető-módszer iránt a legnagyobb.

A tanácskozáson harkányi gyógyvíz egészségre gyakorolt jótékony hatásait is kiemelték. A Dél-baranyai víz a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében bizonyítottan hatásos, valamint mozgásszervi problémákra is enyhülést nyújthat.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com