Derékfájdalom gyötri? – Előzze meg a betegszabadságot kivizsgálással!

0

Mozgásszervi fájdalommal szintén minden második magyar ember küzd, a munkavégzés típusa pedig összefügg a fájdalom megjelenésének gyakoriságával. A munkából való tartós kiesés 18 százalékáért a különböző mozgásszervi panaszok felelnek.

A 35 év feletti városi emberek minimum fele dolgozik már legalább tíz éve azonos testhelyzetet igénylő munkában, ami sokuknál mozgásszervi panaszokat okoz, e problémák pedig a munkából való kiesés csaknem ötödéért felelnek.

Az irodai munkát végzők 34 százaléka, míg a fizikai munkások 54 százalékánál jelentkezik valamilyen ízületi fájdalom.

Az irodai munkát végzők ínhüvelygyulladástól, nyak- és vállfájdalomtól, az ápolónők gerincsérvtől, az álló munkát végző pincérek és eladók térdfájdalomtól, a fogorvosok tartáshibától, a hidegben dolgozók pedig ízületi gyulladástól szenvednek leggyakrabban.

Sokan fájdalomcsillapítókkal igyekeznek enyhíteni tüneteiket, viszont hosszabb távon ez nem jelent megoldást. Gyógytornára országos szinten az embereknek csupán 11 százaléka jár.

Az ízületek egészségének megőrzésére érdemes időben felkeresnie egy szakembert. Ma már az altatásos érzéstelenítés feltalálása után az ortopédia nemcsak a konzervatív, azaz vértelen módszereket tudja alkalmazni, hanem műtéti beavatkozásokat is végez.

Keresse fel a Dr. Laky András Ferencet a Medisen Kft. Ortopédiai magánrendelésén az alábbi panaszok esetén:

  • térdízületi gyulladás
  • krónikus derékfájdalom
  • hátfájás
  • korlátozott mozgás
  • degeneratív elváltozások

Rendelési idő: Hétfő 16:00 – 20:00

További információért kattintson az Ortopédiai Magánrendelésre.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com