Pécsen nyílik az első, gyermekekre specializált prevenciós központ

15

Ma Magyarországon minden 4. gyermek elhízott vagy túlsúlyos. Az elhízás pedig olyan betegségek előszobáját jelenti, amelyekkel egyre fiatalabb korban találkoznak a szakemberek, így a diabétesz, a magas vérnyomás, vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, a Magyar Védőnők Egyesülete és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet támogatásával novemberben jön létre a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján Magyarország első, regionális gyermek-prevenciós központja.

A központ feladata lesz a már meglévő prevenciós tevékenységek, az elhízás megelőzésére irányuló szakmai kezdeményezések összehangolása, fejlesztése és népszerűsítése, egységes nemzeti koncepció kidolgozása, szakmai továbbképzés, oktatási anyagok összeállítása, egészségfejlesztési modulok kifejlesztése a gyermekek  életének első 1000 napjára.

A létrehozók szándéka szerint a központ elindítása egy mintaprojekt lesz, így – a tapasztalatok tükrében – a kezdeményezést a jövőben az egész országra kiterjesztenék.

Forrás:PTE

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com