Új magyar találmány – Jelez a mobilunk, ha belázasodik a gyerek

12

A kisgyerekek betegségekor a szülők szinte alig tudnak éjszakánként aludni, hiszen folyamatosan mérni kell, hogy lázas-e a gyermek ,vagy sem, de a gondozásra szoruló idős emberek esetén is hasonló tortúrától kímélhet meg bárkit ez a magyar fejlesztésű hőmérő – írja a hvg.hu.

Az okoseszközök számtalan megoldást kínálnak életünk megkönnyítésére, de ez a magyar találmány kiemelkedik társai közül. Beteg kisgyermekeknél és gondozásra szoruló idős embereknél is óriási segítség lehet a találmány.

A STEMP nevű magyar eszköz lényege, hogy egy ragtapaszhoz illeszthető, amely folyamatosan figyeli a beteg testhőmérsékletének változásait. Egyből csatlakozik a telefonon lévő alkalmazáshoz bluetooth-on keresztül és onnantól folyamatosan mér.

Egy grafikonon azt is végigkövethetjük, hogy hogyan alakul a láz és a hőemelkedés. Nem kell a beteg alvó gyereket öt percenként felkelteni, be is lehet állítani, hogy mikor riasszon vagy csak folyamatosan monitorolni.

Sajnos tőke hiányában a projekt még nem valósulhatott meg, ezért az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon gyűjtik a megrendeléseket, amivel megindulhat a tömeggyártás. Ehhez 25 ezer dollárra van szükségük, amiből eddig 10 ezer már összegyűlt. A STEMP jelenleg 25 dollárért, azaz kb. 11 ezer forintért rendelhető.

12 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com