A vészharang felébresztette Európát is

1

Harminc éve még azt tanították, hogy gyerekek körében nem fordul elő a magas vérnyomás betegség, ha mégis, annak mindig valamilyen szervi oka van. Manapság tízéves kor felett egyre több ilyen esettel találkoznak. Egykoron azt tanították, hogy kettes típusú cukorbetegség gyerekkorban nincs. Már van. Mindkét jelenség hátterében a helytelen táplálkozásból és a mozgásszegény életmódból következő elhízás áll – írja a NOL

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája is részt vett abban az európai kutatásban (IDEFICS), amely azt vizsgálta, hogy milyen tényezők játszanak szerepet a gyerekek elhízásában. A kutatásban több mint 2500 magyar és 17 000 európai két és kilenc év közötti gyermeket vizsgáltak.

Molnár Dénes professzor, a klinika igazgatója, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke szerint az okok között természetesen ott van a kevés fizikai aktivitás és a rendszertelen táplálkozás – így a reggeli hiánya –, de a túlzott, illetve nem megfelelő minőségű fehérje is kihat a későbbi testsúlygyarapodásra.

A teljes tartalomért kattintson ide.

Forrás: nol.hu

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com