Új szárnnyal bővült a harkányi gyógyfürdőkórház

3

Új szárnnyal bővült a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórház, a másfél milliárd forintból épült ingatlanrészt kedden adták át a baranyai városban.

A hazai artézi kútfúrás úttörőjéről elnevezett, elsősorban mozgásszervi, kardiológiai, nőgyógyászati rehabilitációt végző, és reumatológiai ellátást biztosító, több mint 400 ágyas intézmény az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az európai uniós és hazai támogatást élvező beruházásból épült épületrészben 38 kétágyas és 7 akadálymentesített szoba, orvosi rendelők, központi váró, diszpécserközpont, konferenciaterem és egyebek mellett egy étterem kapott helyet.

Hozzátették: a gyógyászati kezeléseket gyógyvizes kádak, fényterápiás helyiség, tornatermek, masszázsrészleg, speciális kezelők teszik hatékonyabbá.

A fejlesztésnek köszönhetően az intézményben nemzetközi színvonalon tudják ellátni a mozgásszervi, nőgyógyászati és pikkelysömör-panaszokkal érkező hazai és külföldi betegeket, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő egészségturizmusra alapozva pedig harkányi gyógyvízre épülő gyógykúracsomagokat dolgoztak ki.

Szakemberek és a város vezetőinek reményei szerint a bővítés kedvező hatással lesz Harkány gazdaságára.

Forrás: MTI

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com