Pécsi napok – Másfél hét alatt csaknem félszáz program Pécsen

1

Szórakoztató és tartalmas programkínálattal várja a látogatókat a Pécsi napok rendezvénysorozata, amelyet szeptember 11. és 28. között rendeznek meg a baranyai megyeszékhelyen.

A kilencvenes évek elején indult – azóta többször Örökség Fesztivál néven is futó – Pécsi Napok eseménysorozat keretében a pécsi székesegyház közelében lévő Sétatéren összesen mintegy félszáz programot kínálnak az érdeklődőknek.

Mint azt Páva Zsolt, a megyeszékhely fideszes polgármestere a rendezvényről tartott szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a fesztivál Pécs egyik legkomolyabb kulturális és zenei eseménnyé nőtte ki magát az idők során. Hozzátette: idén már csaknem két héten át zajlanak a programok, amelyeken neves Pécsről indult és pécsi zenekarok, folklór előadók, néptáncosok lépnek fel.

A tizennyolc nap alatt többek között a Szélkiáltó együttes tartja meg 40 éves jubileumi koncertjét, színpadra lép Takáts Eszter, Rudán Joe, a Halott Pénz, Dirty Nancy, a Lazy Monkees, a Spacesh!t, a Dübörgő Wattacukrok.

A koncertek mellett szeptember 12-én napközben bábszínházi produkcióval, fotókiállítással, zenés játékkal Arad napját tartják Pécsen, míg 13-án a pécsi Horvát nap programjai között lesz zenés felvonulás és néptáncos bemutatókat is tartanak. Ugyanezen a napon rendezik meg a 20. Pécsi Veteránautó Kiállítást is.

Fodor József, a Pécsi Fesztiválszervező Nkft. ügyvezetője arról szólt, hogy az idei Pécsi napokon is italokat, ételeket kínáló pavilonok borítják be a gesztenyefák szegélyezte Sétateret. Összesen harminc hazai borászat kínálja majd nedűit és tíz vendéglátóhely települ ki a fesztiválra. Hozzátette: a rendezvény utolsó napján, szeptember 28-án Szent Mihály-napi búcsút rendeznek, amelyre az ország minden részéről érkeznek kézművesek is.

Forrás: MTI

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com