Nem apad a kórházadósság

0

A kórházak és beszállítóik még messze nincsenek kint a vízből, mert bár július végén kaptak 11,8 milliárd forintot a rég óta fennálló tartozásaik rendezésére, az össz-kórházadósság havonta átlagosan 4 milliárddal nő – írja a Világgazdaság

A legtöbb, 5,023 milliárd forintnyi kifizetetlen számlája a Pécsi Tudományegyetemnek van, de a Semmelweis Egyetem is 3,727, a Szegedi Tudományegyetem pedig 3,714 milliárdot tol maga előtt. A Honvédkórház 2,965 milliárdnyi kifizetetlen számlájával is majdnem a hárommilliárdosok táborába tartozik már. A Péterfy Sándor utcai Kórház 2,815 milliárddal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórházak 2,687 milliárddal, a Zala Megyei Kórház pedig 2,083 milliárddal tartozik, döntően a gyógyszer- és orvostechnikai eszköz beszállítóknak.

Az Országos Mentőszolgálatnál a félmilliárd forintos plusztámogatás ellenére a júliusi 874 millió forinttal szemben augusztus végére az egymilliárd forintot is meghaladta már az adósság. Az – egyelőre még – intézményfenntartó GYEMSZI nem kapott működési támogatást, nőtt is az adóssága 60 millió forinttal, így már több mint félmilliárdos tartozása van a kórházakat egyébként folyamatosan számon kérő, átalakítás előtt álló intézetnek – tájékoztat az újság.

Forrás: Vg.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com