Tolnai sikerek az Országos Borversenyen

1

Nagy aranyérmet kapott a Mészáros Borház merlot-ja és a Takler Pince shiraza. Az Év fiatal borásza Mészáros Péter lett, az Év hölgy borásza pedig Vikmanné Makk Viola – írja a teol.hu

 „A borászok nagy ünnepe volt tegnap Budapesten, a Mátyás utcában, itt tartották ugyanis a XXXV. Jubileumi Országos Borverseny eredményhirdetését. A megmérettetésen kiemelkedő eredményt értek el a megye két borvidékének borászai kiváló minőségű boraikkal. Ráadásul az Év fiatal borásza címet, valamint az Év hölgy borásza címet is megyénk két kiválósága kapta meg” – számol be az újság.

A díjátadón több nagy aranyérmet is kaptak a borok, a vörösborok kategóriájában ezt a kitüntetést kapta a Mészáros Borház 2011-es évjáratú Merlot válogatása és a Takler Pince 2011-es évjáratú Shiraz reserve bora, a verseny legjobb fehérbora pedig a bonyhádi Danubiana Kft. 2013-as Sauvignon Blanc-ja lett. Aranyérmet nyert a szekszárdi Heimann Családi Birtok és a Danubiána egy-egy bora. Ezüstérmes a szekszárdi Virághegyi Bor Kft., a Takler Pince, a Mészáros Borház, a Twickel Szőlőbirtok egy-egy bora, valamint a Vesztergombi Pincészet és az Eszterbauer Pincészet két-két bora és a Heimann Családi Birtok három bora – olvasható a teol.hu-n.

Forrás: teol.hu

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com