Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet a Pécsi Tudományegyetem Oktatókórháza lett

0

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet a Pécsi Tudományegyetem Oktatókórháza kitüntető címet kapta.

2014. május 20-án rendkívüli főorvosi értekezlet keretén belül  került sor az együttműködési megállapodás aláírására, valamint az oktatókórházi táblaavató ünnepségre Dr. Miseta Attila dékán és Dr. Ertl Tibor általános dékánhelyettes részvételével. Ezáltal az intézmény egy kiterjedt oktatókórházi rendszer aktív tagjává vált.

A régi oktatókórházi kapcsolatok újjáélesztésére és a hálózat bővítésére a Pécsett tanuló magyar és külföldi orvostanhallgatók számának dinamikus növekedése miatt is szükség volt, hiszen az elmúlt évtizedben jelentősen nőtt a felvett hallgatók létszáma Pécsett.

A Pécsi Tudományegyetem a hagyományos diszciplínákon túl különös tekintettel számít a kórház azon osztályaira, amelyek speciális profiljuk, illetve egyes tevékenységi körük által egyedülállóak az országban, és így természetes részét képezhetik az egyetemi képzésnek az oktató kórház keretein belül. Itt elsősorban kiemelendő a gyermek- és felnőtt hematológiai és csontvelő transzplantációs, a gyermek- és felnőtt infektológiai, az onkológiai, az égési, plasztikai és helyreállító sebészeti, a szülészeti, nőgyógyászati és nőgyógyászati onkológiai osztály, valamint az Országos Neurológiai és Pszichiátriai Intézet megszűnte után a Merényi Gusztáv utcai telephelyre került pszichiátriai osztályok, és a traumatológiai osztály.

Kevéssé ismert, hogy a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának a beiskolázási területe a hagyományos dél-dunántúli és dunántúli vonzáskörzet mellett a főváros és az agglomeráció. Az oktatókórházi rendszernek olyan gyakorlati haszna is lehet, hogy a IV.-V.-VI.-éves medikusok a lakóhelyükhöz legközelebbi kórházba kérhetik a gyakorlatukat.

Forrás: PTE

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com