Gyógyfürdő a Leghősiesebb Városban – a Szigetvári Gyógyfürdő

7

A Zselic déli oldalán fekvő baranyai kisváros kiváló, 62 C 0 fokos gyógyvize várja a pihenni, felfrissülni vágyókat. A város régi vágya teljesült, amikor a korábbi termálfürdő helyén, három év építkezés után, 2007-ben felavatták az új, európai színvonalú Szigetvári Gyógyfürdőt. A fürdő kültéri hangulata kupolájával és tornyával a város történelmi múltjára, a török korra emlékeztet.

A szigetvári gyógyvíz nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos összetétele mellett magas fluorid tartalommal is rendelkezik. Alkalmas ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére, operációk és csonttörések utáni rehabilitációra, nőgyógyászati problémákra, prosztata bántalmak megszüntetésére, bőrgyógyászati kezelésekre.  A gyógyfürdő használata a magas vérnyomásban és érrendszeri betegségekben szenvedők számára is ajánlott. A gyógyvizes medence 36-38 C fokos .

A fürdő gyógyászati részlegének OEP által is igénybe vehető szolgáltatásai: elektroterápia, hidroterápia, iszappakolás, szénsavas fürdő, gyógymasszázs, 4 rekeszes galvánfürdő, víz alatti sugármasszázs, gyógytorna. A gyógyszolgáltatások mellett, az összesen 7 medencével rendelkező fürdőben figyelmet fordítanak a wellness élményekre is.

A történelmi nevezetességű, hagyományokban és természeti adottságokban gazdag város 2011-ben a „Leghősiesebb Város” címet kapta. Látogatói számára nagyszerű lehetőséget nyújt kirándulásra, kikapcsolódásra. Minden év szeptemberében rendezik meg török időket idéző hangulattal és látványos bemutatókkal a város kiemelt és legnagyobb ünnepét, a Zrínyi-napokat.

7 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com