A magyarok 74 százaléka nem megy táppénzre, inkább betegen is dolgozik

0

A havi bevételek jelentős részét, átlagosan 23 százalékát vihetik el az egészségügyi kiadások a nyugdíjba vonulás után – erre számítanak a 30-59 éves magyarok a K&H biztos jövő felmérésében.

A kutatásból az is kiderült, hogy a magyarok 74 százaléka betegen is dolgozik, mindössze 45 százalék sportol hetente legalább egyszer, az internetes öngyógyítással pedig 46 százalék próbálkozik.

A részeredmények alapján a megkérdezettek 17 százaléka azt várja, hogy a bevételeinek 10-14 százaléka megy majd erre a célra, 22 százalékuk azonban ennél jóval nagyobb kiadással tervez, szerintük a bevételek több mint 30 százalékát kell majd nyugdíjasként egészségügyi kiadásokra fordítani. A helyzetet a fiatalabbak látják a legsötétebben: minél fiatalabb valaki, annál többet szánna egészségügyi kiadásokra. Leginkább a 30-as korosztály említette, hogy a bevételük több mint felét költik majd erre, míg az 50-esek körében kiugróan magas volt azok aránya, akik szerint mindössze 10-14 százalékot visz majd el egészségük karbantartása.

„kedvező eredménynek tekinthető, hogy 59 százalék – leginkább a nők – rendszeresen jár szűrővizsgálatokra. A megkérdezettek 57 százaléka mondta azt, hogy eleget – napi 7-8 órát – tud aludni.”

A teljes tartalom a HRportál oldalán olvasható.

Forrás: HRportál

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com