Cseresznyeretkes zöldsaláta

0

Cseresznyeretkes zöldsaláta Szálka Brigitta dietetikus receptje

Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 2 csokor cseresznyeretek
  • ≈ 160 g [40 g] zöldsaláta keverék (pl.: madársaláta, fejes saláta, rukkola)
  • 1 nagy csokor újhagyma

salátaöntet

  • 4 [1] teáskanál tökmagolaj vagy más növényi olaj (pl. olíva, mandula)
  • 4 [1] teáskanál balzsamecet
  • 4 [1] teáskanál mustár

Elkészítés

A salátaöntet hozzávalóit a mustárral kezdve kikeverjük vagy jól záródó kisebb méretű befőttes üvegben összerázzuk. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A cseresznyeretket és az újhagymát karikára vágjuk. Az előkészített zöldségeket salátás tányérokba helyezzük. A salátaöntettel csepegtetve kínáljuk, fogyasszuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

energia: 99 kcal

szénhidrát: 5 g

rost: g

zsír: 8 g

fehérje: 1 g

Forrás: diabeteszinfo.hu

Megosztás

Írjon választ!