Narancsos, sütőtökös zöldsaláta – Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott

0

Narancsos, sütőtökös zöldsaláta -Szálka Brigitta dietetikus receptje

Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 1 fej [40 g] jégsaláta, vagy más salátaféle/ salátafélék keverve
  • 200 g [50 g] kimagozott sütőtök
  • 1 db [20 g] sárgarépa
  • 1 db [1/4db] narancs
  • 1 nagy fej [1/4 fej] lilahagyma
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] tökmagolaj
  • balzsamecet – ízlés szerint

Elkészítés

A tököt hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, még egyszer félbe vágjuk (azaz negyedeljük) héjastul sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben nem teljesen puhára sütjük. A kihűlt, meghámozott tököt felkockázzuk. A zöldsalátát megmossuk, a hagymát vékonyra vágjuk, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt megcsepegtetjük tökmagolajjal és balzsamecettel.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 151 kcal
Szénhidrát: 17 g
Rost: 5 g
Zsír: 7 g
Fehérje: 3 g

Forrás: diabeteszinfo.hu

 

Megosztás

Írjon választ!