Fűszeres csokoládétorta eperrel – Cukorbetegek is fogyaszthatják

0

Szálka Brigitta dietetikus receptje 12 szelet tortához

 

Hozzávalók: 

száraz részhez

  • 150 g teljes őrlésű liszt
  • 50 g őrölt mandula
  • 50 g kakaópor
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 150 g eritritol
  • késhegynyi őrölt kardamom
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor

folyékony részhez

  • 2 db tojás
  • 1 közepes méretű hámozott alma
  • 1 közepes méretű hámozott narancs
  • 1 teáskanálnyi reszelt narancshéj
  • 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
  • 80 g zsírszegény margarin
  • 60 g apróra vágott szárított datolya és füge vegyesen
  • 30 g mogyoró egészben vagy durvára vágva

 

  • 600 g eper a díszítéshez és a kínáláshoz

Elkészítés

A torta száraz összetevőit egy külön edényben összekeverjük. A folyékony összetevőket botmixerrel simára dolgozzuk. A száraz és a folyékony összetevőket elkeverjük egymással. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Friss eperrel kínáljuk.

1 szelet torta energia- és tápanyagtartalma – 50 g eperrel:

energia: 163 kcal

szénhidrát: 20 g

rost: 4 g

zsír: 6 g

fehérje: 5 g

Forrás: diabeteszinfo.hu

Megosztás

Írjon választ!