Életmentő funkció jön az iPhone-okba

0

Automatikusan megosztják majd a GPS-koordinátákat a segélyhívóval – írja az Origo.

Nagyon fontos fejlesztés debütál majd az idén ősszel érkező iOS 12 operációs rendszerben: a szoftvert futtató Apple iPhone okostelefonok automatikusan meg fogják osztani a segélyhívást indított személyek GPS-es földrajzi koordinátáit a segélyhívó központok rendszereivel, már ha azok képesek fogadni az információt.

A néhányméteres pontosságú adatok sok esetben gigantikus segítséget nyújthat a segélyhívásokra kivonuló mentőknek, rendőröknek és tűzoltóknak. Gyakori probléma, hogy a hívók nem képesek gyorsan és precízen információkat szolgáltatni a segélyhívás helyszínéről, hiszen nincs a közvetlen közelükben valamiféle utcatábla. Ennél is rosszabb, mikor valamiféle lakatlan helyen van szükség a gyors segítségre, például egy kirándulás során lesz valaki rosszul vagy szenved balesetet, és az erdő kellős közepére kell valahogy kinavigálni a mentőcsapatot.

Az iOS 12 által használt koordinátajelentés első körben az Egyesült Államok egyes segélyhívó központjaiban lesz elérhető, a nemzetközi bevezetéséről még nincs információ – olvasható a cikkben.

Forrás: Origo

 

 

Megosztás

Írjon választ!