Gránátalmás mozarellás saláta recept 2-es típusú cukorbetegeknek

0

Gránátalmás mozzarellás saláta – Szálka Brigitta dietetikus receptje

Hozzávalók 4 személyre[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

  • 1 fej [40 g] jégsaláta vagy más zöldsaláta  
  • 1 db közepes [1/4] gránátalma
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1 közepes lilahagyma
  • 100 g [25 g] laktózmentes mozzarella
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj vagy más növényi olaj
  • 1-2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés

A salátaleveleket megmossuk, a gránátalmát meghámozzuk, megtisztítjuk hártyáitól. A lilahagymát és az újhagymát vékonyra szeljük. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt (szőlőmag)olajjal és balzsamecettel megcsepegtetjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma:

Energia: 147 kcal
Szénhidrát: 12 g
Rost: 3 g
Zsír: 8 g
Fehérje: 5 g

Forrás: diabeteszinfo.hu

Megosztás

Írjon választ!