A virágföldtől is kaphatunk Legionella fertőzést!

0

A komposzttal vagy palánta- és virágföldekkel való érintkezést követően azonnali kézmosás javasolt a Legionella longbeachae fertőzés megelőzése érdekében, írja a Pharmaonline.hu

Nemcsak a nem karbantartott és nem tisztított légkondicionáló berendezések, de a kertészkedés, különösen a kéz komposzttal, virágfölddel vagy talajjal való érintkezése is növeli a Legionella-fertőzés esélyét.

Legionárius betegség nem csak a légkondicionálók miatt

A tavakban, patakokban és egyéb édesvizekben élő Legionella pneumophila baktérium tüdőgyulladásszerű tünetekkel leírható legionárius betegséget okoz. Míg az emberek döntő része nem mutat manifeszt tüdőgyulladásos tüneteket a baktériummal való találkozást követően, addig a populáció bizonyos csoportjai különösen érzékenyek és fogékonyak erre a típusú fertőzésre. Elsősorban az időskorúak, a dohányzók és a krónikus tüdőbetegek azok, akik kitettek a legionárius betegségnek.

A Legionella baktériumokkal szennyezett apró vízcseppek inhalációja, például zuhanyozás vagy a légkondicionáló működése során, súlyos megbetegedéseket válthat ki.

A teljes tartalomért kattintson a Pharmaonline oldalára.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com