Hetente kétszer, átlagosan 4,3 kilométert futnak a magyarok

0

Legalább hetente kétszer, átlagosan 4,3 kilométert futnak a magyarok, háromnegyedük egyedül indul útnak és minden második futó viszi magával a mobiltelefonját is – derült ki az NN Biztosító mintegy 1200, 18-59 éves internetező körében végzett országos, reprezentatív kutatásából.

Sztanó Imre, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója a felmérés ismertetésekor kiemelte, a válaszadók 54 százaléka viszi a mobiltelefonját, 16 százalékuk okosóráját vagy futóóráját a futásra, főleg azért, hogy mérje a megtett távot, de több mint felük egyéb adatot is regisztrál vele.

A felmérés szerint a válaszadók többségének (58 százalék) elsődleges motivációja, hogy fitt maradjon, 43 százalékuk kikapcsolódni szeretne, míg minden harmadik futónak a fogyás a fő célja. A futóversenyre készülést a megkérdezettek nyolc százaléka jelölte meg elsődleges motivációként – ismertette.

Csanda Gergely, az NN Biztosító kommunikációs vezetője elmondta: egyre népszerűbb a futás, már mintegy 800-850 ezer ember fut “bizonyos rendszerességgel” Magyarországon, ami szép növekedés, pár éve ez a szám 700 ezer alatt volt. Körülbelül 100 ezren indulnak versenyeken is a kutatás és futóversenyek adatai alapján – tette hozzá.

A felmérésből az is kiderült, hogy van fogyasztói igény egy olyan mobiltelefonos alkalmazásra, amely a futáshoz kapcsolódóan vásárlási kedvezményeket ad. Az NN erre az igényre reagálva kifejlesztett egy ingyenes futóalkalmazást, a runaddictot. Ebben a futók a megtett kilométerekért pontokat gyűjthetnek, amelyeket futással, sporttal kapcsolatos vásárlási kedvezményekre válthatnak be, valamint egy évre szóló ingyenes csoportos élet-és balesetbiztosítást is lehet szerezni vele – mondta Sztanó Imre.

Az NN elnök-vezérigazgatója szerint az alkalmazásnak – ami további motivációt nyújthat a futáshoz – akár több tízezer felhasználója lehet.

Forrás: MTI

Megosztás

Írjon választ!