Kullanacsveszély – Kirándulók 10 parancsolata

0

Kirándulók 10 parancsolata

kullancstábla

1. A természet veszélyeitől ne rettegjen! Ismerje meg azokat. Védekezzen ellenük és akkor biztonságban dolgozhat-,vagy   töltheti szabadidejét a természetben.

2. Kiránduló szezon előtt adassa be magának és gyermekének a kullancs terjesztette agyvelő- és agyhártyagyulladás elleni védőoltást.

3. Évszaknak megfelelő öltözetben járja a természetet, 4 óránként szúnyog- kullancsriasztó pl.: bőrről fel nem szívódó picaridin (saltidin) hatóanyagú pumpás aerosollal-,  krémmel-, vagy a gyermekbarát kiszerelésű roll on készítménnyel kezelje  le magát és kisgyermekét.

4. Kutyája hosszú szőrét nyírassa le. Előzze meg a kullancsok támadását azzal, hogy rendszeresen alkalmaz kutyájára kullancsok ellen ható cseppet, nyakörvet stb.

5. Ritkán lakott nyaralóját-, vadászházát- és állattartó épületét kora tavasszal védőszemüvegben és maszkban takarítsa.

6. Gyermekét és kutyáját ne engedje a vadak által gyakorta látogatott helyekre és szerettein gyakorta tartson kullancs vizitet.

7. Magas füves, susnyós-bozótosban ne táborozzon és legelő állat nyers tejét ne igya!

8. Kullancscsípés esetére legyen szakszerű kullancs-eltávolító orvostechnikai eszköz a házi patikájában-, hátizsákjában és autója egészségügyi dobozában.

9. A két- vagy négylábú szerettéből eltávolított kullancsot műanyag  dobozban, hűtve tárolja. A kullancsot otthon tesztelje Lyme-kór  fertőzöttségre.

10. Betegségtünetek jelentkezésekor azonnal forduljon orvosához, állatorvosához.

Forrás: Kullancsszövetség

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com