Az év praxisa a Kárpát-medencében – Ki lesz az év háziorvosa?

0

Tavaly decemberben sajtótájékoztató keretében hetedszer  indították el a szervezők „Az év praxisa a Kárpát medencében” pályázatot, amelyben keresik a tavalyi év  legjobb, a betegeivel legtöbbet törődő háziorvosát, nővérét, egyszóval praxisát. A jelölések folyamatosan érkeznek- eddig Szolnokról, Mátraderecskéről. Kecskemétről, Pusztaföldvárról- a pályázat oldalára.

A személyes történetek helytállásról, gyógyításról és gyógyulásról, lelkiismeretről, a hivatásuknak élő háziorvosokról és nővérekről. Az elmúlt években hat esztendő alatt több mint 1200 hazai és határon túli remek háziorvos, és legalább ennyi nővér élvezhette páciensei és tágabb környezete elismerését, vehetett részt a nemes versengésben. Közülük százhúszan kapták meg „Az év praxisa a Kárpát medencében” kitüntető elismerést Budapesten, az Emberi Erőforrás Minisztérium Egészségügyi Államtitkárságának épületében.

Ahogyan a kiírásban is olvasható: „Az év praxisa a Kárpát medencében” díjat 10-10 háziorvos nyerheti el – munkatársaival, a nővérekkel együtt – határon innen, és határon túl. Idén is csakúgy, mint tavaly a hazai családorvosok mellett a felvidéki, az ukrajnai, az erdélyi, és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhetnek a díjazottak közé! Elsősorban a páciensek, de az önkormányzatok, tisztiorvosi szolgálatok, civil szervezetek, kórházi osztályok, szakorvosok, plébániák, iskolák, idős otthonok javaslatait is várjuk, a határon innen és a határon túl!

A pályázat hivatalos weboldala a www.evpraxisa.hu címen érhető el. Jelöléseiket, gyógyulásuk történetét az ajánló oldalon küldhetik be 2017. május 10-ig!

A zsűri tagjai: dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvos,  Berszán Lajos atya, gyimesfelsőloki plébános, Béres József a Béres Zrt. elnöke, Dr. Száray Eszter háziorvos, a pályázat tavalyi hazai nyertese, Sztankó Péter a Webbeteg főszerkesztője, valamint Dr. Bedros J. Róbert, Dr. Farsang Csaba, Dr. Kásler Miklós, Dr. Rurik Imre professzorok.

Forrás: ÁNTSZ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com