Fémdarabokat találtak vegán minivirsliben – visszahívták a terméket

0

Az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül érkezett riasztás szerint fémdarabot találtak a német előállítású bio vegán minivirsli termékben.

Az érintett tételből Magyarországra is érkezett, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrzést tartott a magyarországi forgalmazónál annak érdekében, hogy a kifogásolt terméket azonnal kivonják a forgalomból.

A termékvisszahívás az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékeket érinti:

Termék neve: „Vegane Winzi-Weenies” Bio szejtán minivirsli (Megjegyzés: a magyar megnevezése helytelen, mert a hatályos előírások alapján nem nevezhető virslinek.)
Tételazonosító: 48216
Minőségmegőrzési idő: 25.01.2017 és 24.02.2017 közötti lejárat
Kiszerelés: 200 g vákuumcsomagolásban
Gyártó: TOPAS GmbH

A NÉBIH felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ellenőrizzék a termékek felhasználását megelőzően a korábban vásárolt, otthon tartott élelmiszerek minőség-megőrzési illetve fogyaszthatósági idejét. A visszahívás kizárólag a 25.01.2017 és a 24.02.2017 időszak közötti minőségmegőrzési idővel ellátott termékeket érinti.A kifogásolt tételek az üzletek polcairól már lekerültek, a fogyasztók a megvásárolt termékeket visszavihetik a vásárlás helyére.

Forrás: NÉHIB

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com