Alaposan öltözzünk fel! – Az idei tél eddigi leghidegebb napjai következnek!

0

Kelet-Európa felett az Uraltól a Balkán-félsziget déli részéig frontzóna húzódik, amelynek nyugati oldalán hideg légtömeg érkezett a Kárpát-medencébe is. Ez alapvetően száraz, ezért a legtöbb helyen napos, de hideg idő ígérkezik.

A hidegfronti hatás fokozatosan megszűnik, de eleinte a különösen érzékenyeknél szívkoszorúér-fájdalmak, illetve epilepsziás rohamok jelentkezhetnek. Erősebbek lehetnek a reumatikus, valamint az ízületi panaszok. Előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. A nappal is fagyos időben alaposan, rétegesen öltözzenek fel!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton derült vagy legfeljebb kissé felhős lesz az ég, csak késő délutántól kezd el északnyugaton újra megnövekedni a felhőzet, de csapadék kialakulása ott sem valószínű. Kissé mérséklődik a légmozgás, de főleg az Alpokalján, a Bakonyban, a Balaton körül és a Zemplén térségében továbbra is lehetnek viharos lökések. Az Észak-Alföldön hófúvás is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet -6, -12 fok között valószínű, Nyugat- és Közép-Magyarországon várható a magasabb, északkeleten az alacsonyabb érték. Késő estére -8 és -17 fok közé süllyed a hőmérséklet, az északi völgyekben lesz a leghidegebb.

Vasárnap a középső országrészben kevés felhő, sok napsütés várható, nyugaton eleinte, keleten a déli óráktól erősen felhős lesz az ég. Főként a Nyugat-Dunántúlon, valamint a keleti határnál kisebb havazás kialakulhat. Az északi, északnyugati szél elsősorban a Bakonyban, a Kisalföldön és az Észak-Alföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -15, -20 fok között alakul, de a hóval borított, illetve szélvédett, derült tájakon -22, -25 fok is lehet. Ugyanakkor a nyugat-dunántúli tájakon -10, -14 fok várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon -2, -5, másutt -6, -9 fok között valószínű.

Forrás: OMSZ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com