Az agrárkamara az egészségtudatos táplálkozást segítő együttműködést kötött

1

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az élelmiszeripari tagjainak támogatása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségével (MDOSZ), valamint a Táplálkozás, Életmód és Testmozgás (TÉT) Platform Egyesülettel.

A NAK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében jelezte: arra számít, hogy a közepes méretű élelmiszeripari vállalkozások számára jó lehetőség lesz az a 100 milliárd forintos keretösszegű pályázat, amely a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) forrásaiból áll majd rendelkezésre.

Az egészségtudatos táplálkozást szolgáló pályázatot várhatóan még az idén kiírják, a pályázat kidolgozásában a NAK tevékenyen részt vett – tették hozzá. A közlemény idézi Győrffy Balázst, a kamara elnökét, aki szerint a két szervezettel elkezdett közös munka várható eredménye az lesz, hogy az üzletek polcain egyre több, az egészséges táplálkozás kihívásaihoz alkalmazkodó élelmiszer jelenik meg.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége mintegy 1300 dietetikust és táplálkozástudományi szakembert tömörít, elsődleges célja a lakosság egészségi állapotának javítása, naprakész információk nyújtása. A szövetség dolgozta ki egyebek között az új, felnőttek részére szóló táplálkozási ajánlást. A TÉT Platform Egyesület fő feladata az elhízás és a túlsúly elleni küzdelem, valamint a testmozgás népszerűsítése.

A NAK közleményében kitért arra, hogy Földművelésügyi Minisztérium által megalkotott hosszú távú nemzeti élelmiszergazdasági programot (Magyarország élelmiszergazdasági stratégiai programja 2016-2050) tagjai körében véleményezteti, a szervezet minden szakmai osztálya lehetőséget kapott álláspontjának megfogalmazására. A kamara szerint a stratégia kiváló iránymutatást ad a hazai élelmiszergazdaság hosszú távú fejlesztéséhez.

Forrás: MTI

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com