Dijoni mustárt hívtak vissza, amely nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot, tartalmaz

2

Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett bejelentés szerint Magyarországon is forgalomba került egy francia előállítású dijoni mustár, amely nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot, tartalmaz.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, amely a szükséges intézkedéseket végrehajtotta. Az élelmiszer jelölési hibájára a francia előállító vizsgálatait követően derült fény. A NÉBIH felvette a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval, annak érdekében, hogy a kifogásolt termékek azonnal lekerüljenek az üzletek polcairól. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az érintett tételek már nincsenek forgalomban.

A termék pontos adatai:

Megnevezése: Moutarde de Dijon BIO (200 g)
Tételazonosító(k): 096 vagy 097
Minőségmegőrzési idő: 2018.04.30.

moutarde_dedijon

A NÉBIH tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék az arra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, fogyasztása a szulfit érzékenységben szenvedők részére kerülendő. Kérik a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből az ne fogyassza el és vigye vissza a vásárlás helyére.

Forrás: NÉHIB

2 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com