Ingyenes fej-és nyaksebészeti rákszűrési kampány Pécsen

6

A Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja (IFHNOS – International Federation of Head and Neck Oncologis Societies) 2016-ban is felhívja a világ lakosainak valamint a gyógyításban résztvevő szakemberek, orvosok figyelmét a fej-nyaki daganatokra, ezek prevenciójára, a korai diagnózis fontosságára, valamint a modern kezelési lehetőségekre.

 

 

Hazánkat is külön felkérték, hogy vegyen részt ezen fontos célok megvalósításában és dr. Lujber Lászlót, a Pécsi Tudományegyetem Fül-,Orr-,Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika egyetemi docensét bízták meg, hogy koordinálja a Magyarországi eseményeket.

Számos tudományos továbbképzés, előadás és konferencia ennek jegyében zajlik, azonban a legfontosabb eseménynek az ország számos pontján megszervezésre kerülő rákszűrést tartják a szervezők.

Az ingyenes rákszűrés időpontja: 2016. június 20-21-22., délelőtt 9-12 óráig.

Helyszíne: 7621 Pécs, Munkácsy Mihály u. 2.
Bejelentkezés: 06 72 507-368
A betegeket kizárólagosan előzetes bejelentkezés és regisztráció esetén tudjuk csak fogadni.

Az ingyenes fej-nyaksebészeti rákszűrési kampány során fej nyaksebészetben jártas szakorvos kollégák fognak rutin szűrővizsgálatot végezni, illetve szükség szerint a legmodernebb video endoscopos vizsgálómódszereket használni, mindamellett tanácsadással, a rizikófaktorok ismertetésével igyekeznek majd a rákos megbetegedés kialakulásának megakadályozásában hathatós segítséget nyújtani.

Forrás: aok.pte.hu

 

Megosztás