Egyre több rákos betegség fedezhető fel korai, gyógyítható fázisban

16

A statisztikák szerint Magyarországon minden harmadik ember megbetegszik rákban. Fontos azonban, hogy ez manapság már nem egyenlő a halálos ítélettel. A korszerű diagnosztika és terápiák révén a daganatos betegségek egyre több fajtája gyógyítható és gyógyult betegből is egyre több van – írja a Világgazdaság.

Magyarországon évente az összes haláleset több mint negyedéért a rákos megbetegedések felelősek. Legtöbben ugyan még mindig szív- és érrendszeri betegségek következtében halnak meg nálunk, de ezeknek az eseteknek a száma az elmúlt évtizedekben folyamatosan csökkent, közben pedig a daganatos halálesetek egyre gyakoribbak. Évente 30-33 ezer, azaz egy közepes városra való ember hal meg ebben a betegségben. Ez a lakosságszámhoz viszonyítva nemcsak Európában, de világszinten is a legrosszabb eredménynek számít.

Évről évre több mint 50 ezer új beteget regisztrálnak, a mai napon több mint 300 ezren rákbetegek Magyarországon. A leggyakoribb a tüdőrák, amely minden negyedik daganatos halálesetért felelős, ezt követi a vastagbél és az emlő megbetegedése. Az adatok azért is drámaiak, mert ezeknek a halálozásoknak több mint a fele kivédhető lenne – tudjuk meg a cikkből.

Miért van egyre több rákos beteg? – teszi fel a kérdést az újság.  A teljes tartalomért kattintson vg.hu oldalára.

Forrás: Világgazdaság

16 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com