Megnyitották a pécsi egyetem sporttudományi kutatóközpontjait

11

Ünnepélyesen megnyitották a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-ETK) Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpontját, valamint Alapozó Egészségtudományi és Analitikai Laboratóriumi Kutatóközpontját.

 A dunántúli térségben élő sportolók és a lakosság számára hosszú időn keresztül nem állt rendelkezésre könnyen elérhető, laboratóriumi analitikai diagnosztikát is magában foglaló teljesítmény- és állapotfelmérő komplex szolgáltatás. A PTE-ETK felismerve ezt az igényt, az elmúlt években saját forrásból, valamint közelítőleg 100 millió forint európai uniós támogatás felhasználásával infrastrukturális és humán erőforrás fejlesztést hajtott végre ezen a területen.

A teljesítménydiagnosztika területén szintén hiánypótló informatikai innovációs fejlesztésként a kar létrehozta a multifaktoriális állapotfelmérő informatikai felületét, valamint a népegészségügyi mobil applikációját (NEA).

Az ünnepélyes megnyitó részeként a PTE-ETK új kutatóközpontjai együttműködési megállapodást kötöttek a Pécsi Nonprofit Zrt-vel, a Pécsi Egyetemi Atlétikai Clubbal, a Pécsi Amatőr Szabadidősport Egyesület Fittbike SE-vel, az Atomerőmű SE-vel, a kozármislenyi labdarúgócsapattal, a Rátgéber Kosárlabda Akadémiával és a Kozármislenyi SE-vel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com