Öt éven belül meg akarja változtatni az egészségügy rendszerét

6

Dr. Meskó Bertalan még csak harmincéves. Az egyik volt tanára szerint Nobel-díjas lesz, amin ő csak nevet.

„Abban a tudományágban, amelyben én dolgozom, nem osztanak Nobel-díjat”, – mondja. Naponta százezrekkel kommunikál a közösségi médiában, a cikkeit eddig ötmillióan olvasták angolul és magyarul, a Harvard egyetem Orvostechnológiai Intézete szerint pedig ő a világ egyik legfigyelemreméltóbb 40 év alatti orvos-szakembere. Ja, és öt éven belül meg akarja változtatni az egészségügy rendszerét. Vagyis, meg fogja változtatni. Eltökélten hisz abban, hogy hamarosan itt minden más lesz. Azért, mert ami most van, az nem tartható tovább – olvasható a tudnodkell.info.hu-n.

– Milyen tapasztalatod van betegként a magyar egészségüggyel? – Mit tegyen egy olyan beteg, aki nem orvosi háttérrel kerül be a rendszerbe, mint te? Ráadásul azon szocializálódott, hogy az orvos az atyaúristen, és ezt nem lehet, illik, szabad megkérdőjelezni.

– Az emberek többsége karbantartja a kocsiját. Önt bele olajat, cserél rajta gumit, elviszi szervízbe. Foglalkozik vele. Magával viszont nem. Ez felfoghatatlan. De megértem a frusztráltságot, betegoldalról ezt a rendszert nem lehet megfordítani. Ezért az orvosokat kell megváltoztatni. Én vért izzadok ezzel, de felvállaltam, és meg fog történni. Tanítom a medikusokat, tanítom az orvosokat itthon és Amerikában is. Meg lehet fordítani a hozzáállásukat. Ha megmutatjuk nekik, mennyivel könnyebb lenne a munkájuk, ha digitálisabbak lennének, ha használnának bizonyos eszközöket. Nem égnének ki az évek alatt, és könnyebben tudnának együttműködni a betegekkel is.

Az interjú teljes tartalmát itt tekintheti meg.

Forrás: tudnodkell.info

6 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com