Kórházi osztályon belül létesített családi szobákat adtak át Pécsett

24

Magyarországon először adtak át kórházi osztályon belül létesített családi szobákat a pécsi gyermekgyógyászati klinikán kedden – közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE). 

A 12,5 millió forintos beruházással kialakított két szoba négy beteg gyermeknek és szüleiknek nyújt szállást, azokban térítésmentesen lakhatnak a kezelésre várók. A fejlesztéshez szükséges forrást a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány magánszemélyek és vállalatok adományaiból fedezte.

A Ronald-szobák elnevezésű helyiségek a kezelések helyszínén működnek, így a szülők a kórházi tartózkodás idején végig a beteg gyermekek mellett maradhatnak.

A pécsi gyermekgyógyászati klinikán évente mintegy százezer járó- és tízezer fekvőbeteget kezelnek. Kísérőkkel együtt Pécs lakosságát jócskán meghaladja a pécsi gyerekklinikán egy év alatt megfordulók száma – idézték a közleményben Decsi Tamásnak, a PTE Klinikai Központja főigazgatójának a megnyitón mondott szavait.

Az alapítvány Budapesten és Miskolcon működtet két úgynevezett Ronald-házat, amelyek már több mint 8500 gyermeknek és családjainak segítettek. A pécsi Ronald-szobákat a gyermekgyógyászati klinika üzemelteti, fenntartásukhoz az alapítvány is támogatást nyújt.

Forrás: MTI

24 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com