Betegétkeztetés – Gusztustalan, de ehető?

5

Bár akadnak üdítő kivételek, a legtöbb gyógyintézetben aligha javul a páciensek közérzete a nekik tálalt menütől. A kórházak közötti különbség egyik oka, hogy míg egyes helyeken helyben készítik az ételeket, máshol profitorientált cégnek szervezik ki az ellátást – írja cikkében a Magyar Nemzet Online. 

Bár a jelentősége elenyészőnek tűnhet az étkeztetés színvonaláról szóló vitában, valójában rendkívül fontos, hogy az étel étvágygerjesztő, gusztusos legyen. Ha rosszul néz ki, hiába egészséges, könnyen megeshet, hogy érintetlenül megy a moslékba.

Hogyan történhet meg, hogy egy dél-magyarországi kórház gyerekosztályán felismerhetetlen, mócsingos étellel próbálnak egy anorexiás (!) fiatalt evésre bírni? Hogy kerülhet a beteg tányérjába az a már fent emlegetett, rózsaszín mártással leöntött húsdarab, ha elvileg minden kimenő ételt az adott kórházban dolgozó élelmezésvezető és vezető dietetikus ellenőriz? – teszi fel a kérdést az újság.

A teljes tartalomért kattintson az MNO oldalára.

Forrás: mno.hu

Megosztás

5 hozzászólás

Írjon választ!