Sikeres magyar fejlesztésű hatékony és „szelíd” fertőtlenítőszer

9

Új magyar fejlesztésű „szelíd” fertőtlenítőszert díjazott a svéd kereskedelmi kamara – mondta Noszticzius Zoltán, a Budapesti Műszaki Egyetem professzor emeritusa az M1 aktuális csatornán hétfőn este.

A svéd kereskedelmi kamara elismerését évente egyszer adományozza Magyarországon olyan találmányokért, melyek az egész világra kihatóan javítják az életminőséget – mondta a szakember.

A Solumium hatékony, de „szelíd” fertőtlenítőszer, ugyanis a másodperc milliomod része alatt megöli a gombákat, baktériumokat, vírusokat, ugyanakkor az emberre teljesen veszélytelen – mondta a professzor, aki ezt demonstrálandó interjú közben a stúdióban nyomban felhajtott egy kortyot a vegyszerből.

Noszticzius Zoltán elmondta: a Solumium hatóanyaga a klór-dioxid, ami régóta ismert, ám nagy tisztaságú formában történő gyártása magyar fejlesztés.

Baktérium rezisztencia nem alakulhat ki a szerrel szemben. Már kapható a gyógyszertárakban, fogfájás, torokfájás esetén látványos eredményeket produkál – tette hozzá a professzor.

Forrás: MTI

9 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com