Megnyílt a Konfuciusz Intézet Pécsen

19

Konfuciusz Intézet nyílt a hagyományos kínai orvoslás megismerésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Karán pénteken.

A világon a hetedik, Magyarországon az első, ilyen tevékenységet végző Konfuciusz Intézet a mai akadémikus orvoslást kiegészítve vállalkozik a kínai medicinában gyökerező terápiás eljárások oktatására, tudományos módszerekkel történő vizsgálatára és alkalmazására. Ezen kívül feladata a kínai nyelv oktatása és a kínai kultúra népszerűsítése is.

Bódis József orvosprofesszor, a PTE rektorának szavai szerint az intézet megnyitása jelzi, hogy az akadémikus orvoslás képviselői számolnak a hétezer éves, hagyományos kínai orvoslással, az a céljuk, hogy a kettő előnyeit és eredményeit felhasználva segítsék elő a betegek gyógyulását.

A PTE a sajtóanyagában emlékeztetett rá, hogy a pekingi kormány 2004 óta tartja kiemelt feladatának a kínai kultúra, a hagyományok és a nyelv népszerűsítését a kínai filozófus és tanító, Konfuciusz nevével fémjelzett program keretében.

Hozzáfűzték: a világon eddig mintegy félezer Konfuciusz Intézetet hoztak létre azokon a befogadó egyetemeken, amelyeknél erre érdeklődés mutatkozott és megfeleltek a kínai kormány által támasztott szakmai követelményeknek.

19 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com