Szekszárdi Szüreti Napok – Szeptember 18- 21-ig

1

Több mint félszáz program, koncert, kiállítás, színházi előadás, a borudvarban pedig csaknem negyven borászat várja a hétvégén a szekszárdi szüreti napok közönségét.

A Szekszárdi Szüreti Napokat minden év szeptember harmadik hétvégéjén ünneplik, igazi összművészeti fesztivál, mely a város életében az év legnagyobb eseményének számít. A csütörtöktől vasárnapig tartó hagyományos rendezvény újdonsága, hogy a vármegyeháza augusztusban megnyitott udvarának színpadán és a Garay Élménypincében is lesznek programok.

A szüreti napok hivatalos megnyitója pénteken a Béla király téren lesz, ahol fellép a szekszárdi Bartina néptáncegyüttes és kihirdetik a Szekszárd város bora verseny idei győztesét. A szintén Béla király téri borudvarban egyébként 39 pince és két pálinkaház kínálja borait és párlatait.

A sorozat egyik leglátványosabb eleme a szombati szüreti felvonulás lesz, a Bezerédj, Széchenyi és Szent László utcán vonuló menetben 50 hagyományőrző együttes több mint kétezer tagja vesz részt – mondta.

Halmai-Nagy Róbert, a rendező Babits Mihály Kulturális Központ igazgatójának elmondása szerint a fesztivál első programja idén is a Szeretet lángja elnevezésű szemléletformáló előadás lesz, amelyben egészséges és segítséggel élő emberek együtt lépnek színpadra. A gyerekeket szombaton és vasárnap történelmi játszóházzal várják, a hangversenyszínpadokon mások mellett a Balkán Fanatik, Herczku Ágnes zenekara, Szalonna és Bandája, Horváth Charlie és a Neoton együttes ad koncertet, a Budapest Klezmer Band a Hegedűs a háztetőn című musicalben játszik.

A Szekszárdi Szüreti Napok rendezvényei elérhetőek a szuretinapok.hu oldalon 

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com