Almafogyasztást népszerűsítő kampány indult

3

Rekordtermés várható az idén almából, amelynek értékesítését az orosz embargó is nehezíti, ezért a Földművelésügyi Minisztérium (FM) több intézkedéssel is segíti az almafogyasztás népszerűsítését, és a termelők támogatását. 

Kurucz Éva kormányszóvivő ismertette, hogy a szakmai előrejelzések szerint idén mintegy 780-800 ezer tonnás almatermés várható, ami az elmúlt évek átlagánál 40 százalékkal magasabb, rekordtermésnek számít. A magyar almatermelők nincsenek könnyű helyzetben, az orosz embargó miatt is sok a káruk, ami a megélhetésüket veszélyezteti. A kormány ezért számos eszközzel segíti a termelőket – mondta, és a kártalanítás, közvetlen támogatás mellett fontosnak nevezte, hogy a lakosság tudatosan fogyasszon magyar almát, és abból készült termékeket. Ha minden ember naponta legalább egy almával többet tesz bele a kosarába, azzal több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá – mondta. Megjegyezte, hogy Magyarországon az átlagfogyasztás fejenként évi 15 kilogramm, a gyümölcstermesztés 60 százalékát pedig az alma adja.

Negyvenmillió forintos keretösszeggel almapromóciós marketingkapmányt indítottak, ezzel 6 áruházláncban 50 termékbemutatón mutatják be a magyar almát a vásárlóknak.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a fejenként tizenöt kilogrammos éves átlagfogyasztás nagyon alacsony, ennek akár a dupláját is el kellene fogyasztani az egészség megőrzéséhez. Közölte, hogy a tárca 2 millió forintért vásárolt almát, amelyet karitatív szervezetek segítségével juttatnak el a rászorulóknak.

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com