Sok beteget zavar a látogatók jövés-menése

3

Van, akit betegként, van, akit hozzátartozóként érint a kórházak látogatási rendje. A Teol.hu két Tolna megyei kórházban vizsgálta meg, hogy mi az ezzel kapcsolatos gyakorlat.

A téma nem új, mondhatni örök. A betegek között vannak, akik – némi túlzással – akkor is fognák a hozzátartozójuk kezét, amikor operálják őket, másoknak meg az ágyuk szélére ülő családtagjaikból is nagyon gyorsan elegük lesz, és akkor még nem beszéltünk az orvosok, ápolók szakmai szempontjairól. Pedig ez utóbbiak enyhén szólva nem elhanyagolhatóak – írja teol.hu

Dr. Muth Lajos, a szekszárdi Balassa kórház főigazgatója a lapnak elmondta, hogy náluk viszonylag rugalmasan kezelik a kérdést, de azt azért ők sem tolerálják, ha egyszerre tízen zúdulnak be a frissen operálthoz, jelentősen zavarva a többi ott lévő beteget is. Ráadásul ilyen általában azokkal fordul elő, akikkel nehéz szót érteni. A főigazgató szerint ezen a téren csak központi intézkedés nyomán lehetne jelentősebb változást elérni, de erre nem lát nagy esélyt – olvasható a cikkben.

Megkérdeztük Horváth Sándor minőségügyi csoportvezetőt is, aki a szekszárdi kórházban foglalkozik ezzel a témával. Nehéz úgy eljárni, hogy az mindenkinek tetsszen. Az ő véleménye szerint rugalmasnak kell lenni, s ha szükséges, az ilyen igényt egyénre szabottan kell elbírálni. Most náluk inkább kérés és nem szigorú utasítás vonatkozik a látogatási idők betartására. Készül az új házirend, amelyben majd az is szerepel, hogy az intenzív osztályon csak közvetlen hozzátartozó látogathat beteget, s ő is csak a megjelölt intervallumban. A többi osztály ezután is rugalmasabban szabályozhatja a látogatás időpontját, időtartamát – számol be az újság.

Forrás: teol.hu

3 hozzászólás

  1. Én hosszan voltam nagyon betegen korházban és elmondhatom kinyilatkozta egy olyan beteg, hogy zavarja a látogatók jövés-menése akit nem látogatott senki mivel a hozzátartozója a másik földrészen élt és csak egyszer látogatta.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com