Pécsi Egyetemi és Főiskolai Birkózó Világbajnokság

1

2014. július 7-12. között harminc ország részvételével Pécsen rendezik meg a XI. Egyetemi és Főiskolai Birkózó Világbajnokság   (11th World University Championship).

A kevesebb, mint egy hónapon belül megrendezésre kerülő egyetemi világbajnokság rendezői joga a 2011-es lausanne-i elnyerése óta folyik, hároméves szervezői munka eredménye.

A szervezőbizottság áttekintette a versenynek otthont adó, a vb-re megújuló Lauber Dezső Sportcsarnokot, teljes műszaki ellenőrzését tartott, és mindent a terveknek megfelelő állapotban talált. A szervezők a versenyzők, delegációk szabadidejének hasznos eltöltésének érdekében kiegészítő kulturális programokat is szerveznek, mellyel a város  színvonalas, szakmailag is jól előkészített világbajnokságnak ad majd otthont.

A Pécsi Tudományegyetemet két induló képviseli a világbajnokságon. A női 48kg-os súlycsoportban Mihálovics Ivett testnevelő-edző szakos hallgató (edzője Id. Módos Csaba),  a férfi 61 kg-os súlycsoportban (szabadfogás) pedig Németh Zsolt testnevelő-edző szakos hallgató (edzője: Ifj. Módos Csaba és Kupusz Mátyás). Mindketten a Szigetvári Birkózó Sport Egyesület igazolt versenyzői.

A harminc résztvevő ország: Ausztria, Brazília, Bulgária, Csehország, Egyesült Államok, Egyiptom, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Irán, Izrael, Japán, Kanada, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Mongólia, Németország, Oroszország, Románia, Sierra Leone, Spanyolország, Svájc, Szlovákia, Törökország és Ukrajna képviselői.

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com