Napi 55 perc a tükör előtt

4

Egészségtelen és szorongáshoz, depresszióhoz vagy táplálkozási zavarokhoz vezethet, ha valaki kényszeresen el van foglalva a saját küllemével. A nők átlagosan napi 55 percet, azaz évente mintegy két hetet foglalkoznak a megjelenésükkel – derült ki az Ideal to Real Body Image felmérésből.

Az Ideálistól a valós testképig közvélemény-kutatás több mint kétezer felnőtt, és kétszáz 16 éven felüli kamasz adatait elemezte. A kutatás szerint míg a felnőtt nők 60 százalékának negatív gondolatai vannak önmagával szemben, a férfiaknál ez az arány csupán 36 százalék. Kamasz lányoknál a negatív önkritika 78 százalékban jelentkezik.

Továbbá kiderült még, hogy a felnőtt nők gyakrabban aggódnak a megjelenéssel, mint a pénzügyek, az egészség, a család/kapcsolatok vagy szakmai siker miatt. Az anyák 73 százalékát aggasztja a megjelenése, míg ez az arány a gyermektelen nők esetében 65 százalék.

Azok a válaszolók (a nők 78 százaléka), akik azért, hogy jobban érezzék magukat, naponta majdnem egy órát szánnak a külsejükre. A 16-34 éves korosztály 62 százalékát aggasztja, hogy mások miként ítélik meg megjelenésüket, azonban az életkor előrehaladtával ez az arány csökken.

A kamasz lányok 80 százaléka a sztárok képeivel hasonlítja össze magát, és nagy részük elégedetlen a külsejével. A tinédzser lányok 56 százaléka szeretné, ha a modellek és sztárok képeinek retusálása.

Forrás: Medipress.hu

4 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com