MOB – Félezer sportrendezvény a diákoknak

0

Mintegy 500 sportrendezvény várja a sportolni vágyó diákokat a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által országosan meghirdetett SportPont Program (SPP) keretében.

A részleteket egyeztető találkozón, amelyet az SPP-védnök Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) elnöke és Kiss Ádám MEFS-elnök tartott hétfőn, elhangzott, hogy az idén megújuló program 340 ezer egyetemi, főiskolai hallgatót szólít meg. A megbeszélésen téma volt a felsőoktatás sportéletét fejlesztő, összességében 600 millió forintból megvalósuló Sportiroda Hálózat is.

www.sportpont.hu honlapon fellelhető, sportolásra hívó eseményeken a hallgatók pontokat kapnak, amelyeket SPP-védjegyes sportruházatra és sporteszközökre válthatnak be. Az SPP-hez csatlakozó, szabadidejükben sportoló fiatalok között egyebek mellett kerékpárt, tabletet, okostelefont sorsolnak ki, a legszerencsésebb pedig – az adidas jóvoltából – két jegyet és utazást nyer a labdarúgó BL-győztes Bayern München egyik meccsére.

„Sikerrel ösztönzi sportolásra a felsőoktatásban tanuló hallgatókat az SPP, amely az eddigi tapasztalatok szerint növeli a programhoz csatlakozó felsőoktatási intézmények PR-értékét is” – mondta Kiss Ádám professzor, aki úgy látja, jól döntött a MEFS és a HÖOK, amikor az SPP-t elindította, jól döntött a szaktárca, az Emmi és a kormányzat, amikor azt támogatta és jó döntést hoztak a fiatalok, akik csatlakoztak a programhoz.

A Magyar Olimpiai Bizottság szabadidősportért felelős tagozatát vezető, úszásban olimpiai bajnok Czene Attila szerint egészségesebben élnek, jobban tanulnak, jobb kapcsolati rendszerrel bírnak és a munkaerőpiacon is nagyobb eséllyel indulnak azok a fiatalok, akik igazolhatóan rendszeresen sportolnak.

A sportért felelős helyettes államtitkár, többszörös paralimpiai bajnok, olimpiai bronzérmes Szekeres Pál elismeréssel szólt arról, hogy az SPP-ben idén duplájára nőtt a sportprogramok száma, emelkedett a megismerhető sportágak repertoárja és erőteljesebb lett motiváló rendszere is. A sportvezető hangsúlyozta a vidéki és fővárosi intézményekben a sportélet összehangolására létrehozott Sportirodai Hálózat jelentőségét is. Megítélése szerint a sportirodák hatékonyan támogatják az intézmények sportéletének fejlesztését, a feladatok összehangolását. Mivel a továbbtanuló fiatalok sportolásának támogatására szánt pályázatok idén is folytatódtak, így ez év végére már 23 integrált sportiroda segíti a magyar egyetemi sport fejlődését – tette hozzá.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com