Magyar Sport Napja – Díjak a magyar sportélet kiválóságainak

0

Többek között Erdei Zsolt, profi ökölvívó világbajnok és Miklós Edit, a szocsi téli olimpia hetedik helyezett sízője vehetett át elismerést a Magyar Sport Napja alkalmából hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi).

A díjakat Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Simicskó István, sportért felelős államtitkára adta át.
„A tehetség nélkülözhetetlen, de hit és szorgalom nélkül nem ér semmit” – kezdte köszöntő beszédét Balog Zoltán, majd kiemelte, hogy a „vasárnapi kézilabda döntő után különösen örömteli a Magyar Sport Napját ünnepelni” – utalt a Győri Audi ETO KC Bajnokok Ligája sikerére.

A miniszter arról is beszélt, hogy „sportnemzet vagyunk, de még nem vagyunk sportoló nemzet”, ám a kormány elhivatottságát jellemzi, hogy több mint ezer településen épül valamilyen sportlétesítmény.

Simicskó István pohárköszöntőjében kiemelte, hogy a lelki igényességnek a sportolókból sem szabad hiányoznia, s nagyon fontos, hogy a gyerekek a sportban is legyen igényesek. „A sport jó nevelő erő, ezért is áldoz rá a kormány, ezzel is hozzájárulva a nemzeti önbecsülés növeléséhez” – mondta, majd Balog Zoltánnal együtt átadták a díjakat.

Csík Ferenc-díjat kapott a magyar sport területén elért kiemelkedő eredményeinek elismeréseként Erdei Zsolt, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes ökölvívó, Miklós Edit, 2012 és 2013 legeredményesebb magyar sízője, a szocsi téli olimpia hetedik helyezettje, valamint S. Kovács Ádám, a magyar karate legeredményesebb sportolója.

„Megtiszteltetés, hogy ilyen szakemberekkel lehetek együtt az ünnepségen. A pályafutásom lezárásában adatott meg, hogy ilyen díjban részesüljek. Bízom benne, hogy pályám további része hasonlóan sikeres lesz és akkor a szakembereknek járó díjat is kiérdemelhetem” – nyilatkozta Erdei Zsolt.

„Remélem, az én díjam segíteni fog a sportágnak abban, hogy minél több gyermeknek bizonyítsam, a mostoha körülmények közül is ki lehet törni ebben a sportágban” – mondta Miklós Edit.

Bay Béla-díjat vehetett át hosszabb időn át végzett kiemelkedő edzői tevékenysége elismeréseként Kondás Elemér, a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának vezetőedzője, Oláh Tamás, a KSI kajak-kenu szakosztályának szakvezetője és Udvarhelyi Gábor, párbajtőr mesteredző.

Kemény Ferenc-díjat kapott a sport területén végzett kiemelkedő oktatói tudományos tevékenysége elismeréseként Kalmár Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának docense, Kis Mihály, az újbudai Grosics Gyula Általános Iskola igazgatója, és Orosz Ferenc sportújságíró és sportmenedzser.

Esterházy Miksa-díjat vehetett át a sport népszerűsítésében a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Jakab János, labdarúgó sportvezető és szervező, Kunszt Gábor sportvezető, akinek elnöki tevékenysége idején a Budapesti Honvéd a legeredményesebb egyesületté vált, Lőwenstein Pál, többszörös siketlimpiai bajnok, valamint Polyák József, a magyar karatesport alapítója.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com