Kezdődik a Szigetvári Kórház kétmilliárd forintos fejlesztése

0

Megkezdődhet a Szigetvári Kórház 2015 nyaráig tartó, összesen mintegy 2,1 milliárd forintos fejlesztése, miután aláírták a beruházás támogatási szerződését – mondta Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője a projekt keddi nyitórendezvénye után az MTI-nek.

A Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnökeként is dolgozó politikus utalt arra: az évente 80 ezer embert ellátó intézményben egy korábbi és egy új nyertes pályázatnak köszönhetően sürgősségi betegellátó osztályt alakítanak ki, modernizálják az ápolási részleget és mentőhelikopter-leszállóhelyet építenek.

Megújítják, műszerekkel látják el az addiktológiai, pszichiátriai, mozgásszervi rehabilitációs és a súlyos agysérültek rehabilitációjával foglalkozó részleget. Emellett a kórház CT-berendezést vásárolhat, kardiológiai ultrahang készüléket szerezhet be, elavult röntgenkészüléket és informatikai eszközöket is lecserélhet.

Tiffán Zsolt hangsúlyozta: a beruházással lehetővé válik, hogy azon hátrányos helyzetű délnyugat-baranyai települések lakói is rövid időn belül 21. századi orvosi ellátásban részesüljenek, akiknek gyógyulásuk érdekében eddig Pécsre kellett utazniuk.

Forrás: MTI

Megosztás

Írjon választ!