Gyógyulás a Duna-partján – Dunaföldvári Gyógyfürdő

3

Az ásványi sókban gazdag dunaföldvári gyógyvíz egy 1966-os mélyfúrás során került a felszínre. Jó minősége évi 14000-15000 ember gyógyulását segíti elő.  A Duna-parti település „fürdő életében” 2003 jelentős változás volt. Ekkor minősítették gyógyvízzé a termálvizet, és kezdődtek meg a gyógykezelések. A beruházásnak köszönhetően egy teljesen átépített fedett gyógymedencét és nyitott medencét vehettek használatba a vendégek.

Dunaföldváron a gyógyvíz összetétele hidrokarbonátos és magas sótartalmú. Mozgásszervi panaszok, krónikus ízületi gyulladások, bőrgyógyászati betegségek, és nőgyógyászati problémák kezelésére ajánlják. A gyógyászati részleg egész évben nyitva tart. Az alkalmazott gyógykezeléseket az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is támogatja.

A fürdő gyógyszolgáltatásai: medencefürdő, gyógymasszázs, víz alatti torna, tangentor, iszappakolás.

Az úszni, sportolni vágyók a szintén felújított strandot használhatják, ahol egy feszített víztükrű, egy tanmedence és egy pancsolómedence áll rendelkezésükre. A szezonálisan nyitva tartó strand területén strandröplabda pálya, a közelben pedig teniszpálya található.

Aki Dunaföldváron szeretne fürdőkúrával gyógyulni, az többféle szálláshely közül is megtalálhatja a számára megfelelőt. A kisvárosban panzió, apartman, vendégház és autós motel is üzemel. A Duna mellett, szép természeti környezetben lehetőség van kempingezésre is. A szálláshely a strand- és gyógyfürdőtől mindössze 300 méterre található.

Érdemes egy pihentető séta közben a városka látnivalóit pl. a Fafaragó Galériát, a Várkaput vagy a Csonka, más névenTörök-tornyot megtekinteni.

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com