A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség

6

A vegetáriánusokat kevésbé fenyegeti szívbetegség: 32 százalékkal kisebb eséllyel halnak meg vagy szorulnak kórházi kezelésre szívbetegség miatt, mint húsevő társaik – mutatkozott meg több mint 44 ezer brit felnőtt egészségügyi megfigyelése alapján.

Az alanyok 50-70 közötti angolok és skótok voltak, életüket 11 esztendőn át kísérték figyelemmel az Oxfordi Egyetem kutatói. A 44 500 ember közül 15 100 volt vegetáriánus, 29 400 húst és halat is evett.

A vizsgált időszakban szívbetegség miatt 169-en haltak meg, kórházi kezelésre pedig 1066-an szorultak – többségük húst és halat evő volt.

A vizsgálatok szerint a vegetáriánusok vérnyomása alacsonyabb volt, csakúgy, mint “rossz” koleszterinjük szintje, és körükben magasabb volt az egészséges testtömegűek aránya – adta hírül a BBC.

Forrás: MTI

Megosztás

6 hozzászólás

  1. Ezzel csak részben tudok egyetérteni….Ha nem a szív,hát a máj biztosan kikészül a sok kemikáliától,amit a zöldségfélékkel magunkhoz veszünk…Javítsatok ki,ha rosszul tudom…A Teremtő nem vegyes táplálkozásra teremtett bennünket?

Írjon választ!