Virágfürdő Kaposvár

0

Igazi feltöltődés, csodás élmény vár azokra, akik a gyógyulás helyszínéül Kaposvárt, a festők, fürdők, és fesztiválok városát választják.

A Dunántúl legnagyobb egybefüggő, 3462 m2 vízfelületű élmény- és gyógyfürdője a Somogyi-dombság területén fekvő megyeszékhelyen, Kaposváron található. Nevét arról kapta, hogy hatalmas élménymedencéje madártávlatból egy virág szirmait formázza.

A Kaposvári Élmény-, Wellness- és Gyógyfürdő Komplexum minősített gyógyvizes kútja alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely brómot, jódot, fluorid-iont tartalmaz. Az 1000-1084 méteres mélységből felhozott 50-53 Co fokos hévizet 1967-ben, a régi városi strand területén tárták föl.

A gyógyító hatású termálvíz alkalmas mozgásszervi problémák, reumatikus bántalmak, trombózis utáni állapot, csonttörések, porcsérülések, és baleseti sérülések utókezelésére, nőgyógyászati gondok, izomhúzódás és izomgyengeség gyógykezelésére. Ivókúraként jótékonyan hat a gyomorhurutra, bélhurutra és epebántalmakra.

OEP finanszírozott gyógykezelések: orvosi gyógymasszázs, tangentor, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, váltósugaras végtagfürdő, négyrekeszes galvánfürdő, víz alatti egyéni és csoportos gyógytorna, egyéni és csoportos gyógytorna, elektroterápiás kezelések.

A 3,5 milliárd forint értékű, Európai Uniós támogatással megvalósult komplex egészségturisztikai fejlesztésének köszönhetően 14 medencés fürdőkomplexummá bővült a korábbi Kaposvári Uszoda és Gyógyfürdő területe. Az egész évben nyitva tartó teljesen akadálymentesített fürdőben uszoda, strand, fedett élményfürdő, gyógyfürdő, szaunavilág, reumatológiai szakrendelés, masszázs, kozmetika, szolárium, fodrászat, fittness terem, étterem, büfé és sportbolt is megtalálható. A fürdőben nagy hangsúlyt fektetnek a kisgyermekkel érkező családok részére. A babarát és családbarát szolgáltatások közt szerepel pelenkázó, elkülönített szoptatósarok, játszószőnyeg, külön mosdó és zuhanyzó, gyerekkuckó, bébipancsoló, gyermekmedence és csúszda, valamint a strand területén lévő játszótér.

Rippl-Rónai József szülővárosában, a szecessziós stílusú Kaposvár belvárosában érdemes városnéző túrára indulni, ahol a látnivalók magukért beszélnek. A város egész évben változatos programok, fesztiválok, rendezvények sorozatáról gondoskodik.  Ilyen a Kaposvári Tavaszi Fesztivál, a Festők Városa Hangulatfesztivál, a Dorottya napok, vagy a Szentjakabi Nyári Esték, hogy csak párat említsünk. A természetjárás szerelmesei a Zselic természeti értékeit figyelhetik meg. A horgászok kedvelt helye a várostól északra fekvő Deseda tó, mely területén vízisport-telep és nyaranta strand is működik.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com