Vérnyomást, testhőmérsékletet, tüdőkapacitást jelző telefontok

6

Az Azoi cég egy Wello névre keresztelt, igazi egészségközpontú „okostokot” mutatott be, mely képes mérni a szívverést, a vér oxigénszintjét, a vérnyomást, testhőmérsékletet és a légzést. A telefontokkal EKG is készíthető, csatlakoztatható hozzá még légzési levegőmennyiség-mérő, úgynevezett spirométer is.

Az Azoi cég alapítója, Hamish Patel úgy nyilatkozott a készülékről, hogy sikerült egy egészségügyi ellenőrző berendezést létrehozniuk, melyet egy kényelmes mobiltelefon tartóba építettek be.

A Wello nevű iPhone-tok, mely a gyártó szerint orvosi pontosságú mérésekre képes, 200 dollárba (45 ezer forintba) kerül, és várhatóan ősztől lesz kapható. Eredetileg IOS rendszerre tervezték, az Android és a Google rendszerét futtató telefonokhoz egy hétköznapi tokot ajánl a cég, melyre egy különálló Wello egységet lehet rákapcsolni.

A tok a méréseket a beépített szenzorok, érzékelők segítségével végzi, Bluetooth LE segítségével párosítható az okostelefonnal, és a hozzá tartozó alkalmazás segítségével kezelhető.

Használata rendkívül egyszerű, az ujjunkat a tok hátuljára helyezzük, és a készülék máris mutatja az eredményt. Az adatokat két helyre is menthetjük, a telefonra, vagy akár a Wello online rendszerére, továbbá megoszthatjuk orvosunkkal, ismerőseinkkel.

A cég a szerényebb infrastruktúrával felszerelt helyekre ajánlja a készüléket, ahol probléma esetén az otthon végzett gyors, pontos mérésekkel megspórolhatjuk az utat a kórházba. Az eszköz képes más egészségügyi és fitneszeszközökhöz (FitBithez) is csatlakozni, így egy önálló egészségügyi felszerelésként is megállja a helyét.

A gyártó szerint orvosi rendelőkben is működhetne a telefontok, amennyiben az FDA, az amerikai gyógyszerészeti hatóság is zöld utat enged neki.

Megosztás

6 hozzászólás

Írjon választ!